Team Sydhavsøerne
Team Sydhavsøerne
Vukman korsbåndsskadet

Vukman korsbåndsskadet

Kristian Lund Vukman kommer ikke til at spille håndbold i denne sæson, efter den skade han pådrog sig i kampen mod Skanderborg.

En MR-scanning viste at det forreste korsbånd er revet over, og at der samtidig er kommet en lille revne i inderste menisk.

I første omgang skal det undersøges om specialister kan sy korsbåndet sammen, fremfor at rekonstruere. Det sker ved en forundersøgelse i næste uge, hvorefter en operationsdato fastlægges. Herefter venter der 9-12 måneders genoptræning, inden Vuk igen kan bidrage på en håndboldbane.

Kristian Lund Vukman fortæller:

- Det sker i vores blot andet angreb i pokalkampen mod Skanderborg, hvor jeg vil løbe en hurtig midte. Jeg føler jeg er nogenlunde fri igennem, men kan så skue en modspiller i venstre øjenkrog. Jeg forsøger så at lave et retningsskifte fra højre mod venstre, for at komme uden om modspilleren. I det retningsskifte taber jeg så kontrollen over knæet og vrider voldsomt indad. Det man kalder et freak accident, altså en uheldig soloulykke.

- Umiddelbart er jeg ved okay mod, jeg er ikke et sekund i tvivl om, at mine holdkammerater nok skal løfte det ansvar der ligger. Men selvfølgelig er jeg da ked af at jeg skal følge med fra sidelinjen og ikke fra banen, men sådan er det desværre.
- Og så skal jeg arbejde på min fysik i den genoptræningsperiode og måske komme endnu stærkere tilbage!

- Jeg vil gerne sige tusind tak til alle mine holdkammerater for at støtte mig gennem en svær tid. Og tusind tak til alle der har skrevet til mig og sendt en god tanke i min retning. Jeg glæder mig til at se alle til noget god håndbold i Maribo-hallerne.

Sportschef Morten Juul siger:

Det er synd for Vukman, der stod til at få en fremragende sæson. Det er et kæmpe tab for holdet - både i forsvar og angreb er rigtig meget bygget op omkring ham. Vi har heldigvis stor bredde i denne sæson, og jeg er sikker på at de andre i truppen kan løse opgaverne.

#tsø
Del din oplevelse med Team Sydhavsøerne - hashtag dit billede #tsø på Instagram