Team Sydhavsøerne
Team Sydhavsøerne
Sejr over TM Tønder Håndbold

Sejr over TM Tønder Håndbold

Drama til det sidste.

 

TSØ kom klart bedst fra start i “Helvede i syd”.  

TM Tønder har de seneste mange sæsoner har været kendetegnet ved en skræmmende fysik. Holdet har op til denne sæson dog skiftet meget ud, og består nu primært af unge noget mindre spillere med masser af gåpåmod. Forskellen i fysikken var i kampens indledning til at få øje på og Tønder kom på det nærmeste ikke til afslutning. De fik primært deres mål på vores fejl. Vores angrebsspil var for første gang med Kasper Olsen fra start og der var god fart i spillet og vi spillede os til gode chancer. Det skabte os en tidlig føring på 3-7 efter 10 minutter. 

En Tønder timeout og et målvogterskifte skabte dog et skifte i momentum og Tønder fik med 3 mål i træk skabt kontakt til stillingen 6-7. 

Resten af halvegen blev en tæt affære - hele tiden med TSØ et skridt foran. Allerede efter 23 minutters spil blev Frederik Sørensen tildelt sin anden udvisning, hvilket tvang Fog til at ændre i den defensive idealopstilling. Lukas Eichwald løste dog opgaven som back i forsvaret glimrende.

Mod slutningen af 1. halvleg gik TSØ i 7 mod 6, hvilket skabte endnu mere plads til især Niels Dahl, der fint fik åbnet fra distancen. Tønder fik dog ogaså åbent vores forsvar, og selvom vi en del af tiden var i undertal, kom vi til kort overfor Tønders hurtige spil og antrit. Stillingen ved pausen var 14-15. 

Fra starten af 2. halvleg overtog Oliver målvogtertjansen for Neupart, der ikke nåede at sætte sit aftryk i de første 30 minutter.  

Allerede i halvlegens 1. minut sluttede kampen for en eller udmærket spillende Frederik Sørensen, der modtog sin 3. udvisning. Dermed måtte TSØ spille resten af kampen med tre højrehænder i bagkæden. Dette havde vi svært ved at løse og de næste 8 minutter, blev det kun til en enkelt scoring. Efter 38 minutter tog TM Tønder derfor for første gang føringen - 18-17.  

Ved stillingen 19-19 efter 42 minutters spil tog Fog sin og holdets anden TSØ-timeout og gik herefter over til 5:1 forsvar og igen 7 mod 6 angrebet. Det havde dog ingen umiddelbar effekt, da der fulgte en lang periode, hvor det ene eller det andet hold skulle køre tid af klokken, eftersom de to dommere så mange udvisninger i en ellers ikke hårdt spillet kamp. Føringerne og momentum skiftede fra hold til hold og man fornemmede, at kampen ville blive tæt til det sidste.

Mod slutningen fandt Oliver de afgørende redninger og af et par omgange havde vi chancen for 3-målsføringer. Store fejl i angrebet gav dog scoringer i eget (tomme) mål i stedet og derfor forblev kampen tæt.

Kaagaard, der spillede én af sine bedste kampen for TSØ, tog i de sidste 5 minutter ansvar med en flot scoring fra fløjen og en på straffe. 

Det var dog to af de helt unge, der blev kampafgørende - nemlig Lukas der scorede 11 sekunder før tid fra højre back og Oliver i målet, der reddede en 100% chance fra stregen. Således kunne TSØ køre fra Tønder med en af de sjældne sejre - 28-29. Et optimalt udgangspunkt for hele 4 hjemmekampe i træk i Maribohallen - startende mod Ajax på onsdag. 

Topscorer for TSØ blev Niels Dahl med 8 efterfulgt af Kaagaard med 7 mål.

 

#tsø
Del din oplevelse med Team Sydhavsøerne - hashtag dit billede #tsø på Instagram