Team Sydhavsøerne
Team Sydhavsøerne
Ian Marko Fog bliver cheftræner for TSØ

Ian Marko Fog bliver cheftræner for TSØ

Zanottis afløser fra den kommende sæson er på plads. Det bliver erfarne Ian Marko Fog der får ansvaret som cheftræner.

TSØ-cheftræner fra sommer bliver den succesrige og karismatiske Ian Marko Fog, der senest med sine seks sæsoner i Nordsjælland Håndbold i den grad fik ført dem frem på det nationale håndboldkort. Og det vel at mærke med få økonomiske ressourcer, men med et hold og spillere med masser af talent og potentiale.

Det er derfor, han har stået øverst på ønskesedlen her op til jul, da vi håber, at han kan overføre sine erfaringer fra Nordsjælland Håndbold til Team Sydhavsøerne. TSØ har på mange områder et setup der ligner Nordsjælland Håndbolds og forhåbningerne om en overførbarhed bør derfor være berrettigede.

Sportchef Morten Juul er begejstret for aftalen:

- Det er i mine øjne et kæmpe scoop, at det er lykkedes at tilknytte Fog og i de indledende snakke, var der da heller ikke meget, der tydede på, at det ville ende ud, som det gjorde. Men jo mere jeg foldede ud af, hvordan vi gør tingene, jo mere interesseret blev han - især området omkring det fysiske setup og den kommercielle del trak i retning af, at interessen steg.

- Så at det endte ud med at blive en kontrakt på to år, er endnu en gang et udtryk for at der er noget at bygge på. Nu skal vi i fælleskab i gang med et opbygge et slagkraftig trup som kam gøre sig gældende i toppen og spille med om oprykningen. Først har vi dog en sæson, hvor vi  har gode chancer for at spille med, hvor det er sjovt, vi skal have gjort færdig.

For Ian Marko Fog viste det sig, at være et oplagt valg:

- TSØ er et valg som passer perfekt til min nuværende situation, hvor jeg er afhængig af min bopæl.

- Min motivation er drevet af udvikling og fremgang. Jeg ser et stort potentiale i klubben, der i løbet af de senere sæsoner har skiftet til en strategi, der ligner min egen i forhold til setup og træning.

- Jeg kommer med kæmpe ambitioner, men ved jeg ikke kan gøre det alene. Mit mål er at samle hele Lolland-Falster, et hold, der med tiden skal være fast bestanddel i ligaen. Vi skal på Danmarkskortet, og det kræver vanvittigt hårdt arbejde.

- Jeg vil optimere på alle parametre, først og fremmest skal bundniveauet hæves i forhold til de mange kampe, jeg har set.

- Der er en god base på holdet, der er også brug for forstærkninger. I samarbejde med den sportslige ledelse, håber jeg vi kan tiltrække spillere, der kan gøre en forskel.

- Det bliver i sidste ende mit ansvar at lave resultater, der giver tro hos sponsorerne og de fantastiske fans, jeg selv har oplevet i hallen. Gør vi det, er jeg sikker på vi kan generere en økonomi, som lover en spændende fremtid.

Træner CV:

  • Nordsjælland: 6 Sæsoner. (Slutspil)
  • Helsingborg: 2 sæsoner (Nummer to i Allsvenskan - oprykningsspil.)

Vigtigste klubber som spiller:

  • VSH (Dansk mester- Europacup finale)
  • Gummersbach (Kval til CL)
  • Nordhorn (Nummer 5.)
  • Ciudad Real (Europa cup vinder.)
  • Landshold
  • 132 A (Landsholdsanfører.)
  • 20 U (UVM-sølv.)

#tsø
Del din oplevelse med Team Sydhavsøerne - hashtag dit billede #tsø på Instagram