Team Sydhavsøerne
Team Sydhavsøerne
Ungt lokalt talent vender hjem

Ungt lokalt talent vender hjem

Lukas Eichwald Kristensen (playmaker) bliver fra den kommende sæson tilknyttet truppen i Team Sydhavsøerne på en 2-årig aftale.

Lukas, der er født i årgang 2000, spillede børne- og ungdomshåndbold i HMH og TSØ og har derefter 3 år på SHEA i Skanderborg. I Skanderborg har han deltaget tre gange ved DM hvor det er blevet til 1 bronzemedalje, 1 sølvmedalje og 1 guldmedalje. Det seneste år har Lukas to gange ugentligt væren en del af træningen med de meget stærke ligaherrer og er således så småt vænnet til forskellene mellem ungdoms og seniorhåndbold

For Lukas er det en drengedrøm, som går i opfyldelse:

“Jeg har set TSØ´s førstehold spille, siden jeg var U-10 og altid drømt om at spille der.” Lukas har haft enkelte træninger med holdet og har fået et rigtig godt indtryk af miljøet. “Det virker som et hold, der har det rigtig godt socialt. Derudover var der høj intensitet, og det var noget rigtig spændende træning Johan og Nick havde sammensat.” 

Han har høje håndboldmæssige forventninger til at komme hjem, men ved samtidig godt at han er ung og kommer ind på et stærkt mandskab med mange profiler.

“Jeg vil gerne suge til mig, og glæder mig til at lære fra de etablerede spillere, og selvfølgelig kæmpe hårdt for så meget spilletid til som muligt. På den lange bane er mit mål at blive stamspiller, og meget gerne spille ligahåndbold en dag, hvilket bestemt er muligt i TSØ.”

Sportschef Morten Juul glæder sig over aftalen, der er i tråd med strategien:

“Vi gør alt hvad vi kan for at genrekruttere vores unge talenter, der forståeligt søger inspiration i større talentudviklingsmiljøer. Samtidig gør vi alt hvad vi kan for at definere en rolle og fastholde spillerne på holdet. I den forbindelse er det vigtigt, at spillerne udviser ydmyghed og tålmodighed samt er bevidste om at det kan være en lang proces at blive en bærende spiller. Det kræver disciplin og hårdt arbejde. Omvendt tror vi også på, at vi med vores tilbud  - især i kraft af vores trænere og den fysiske stab, er på vej til at blive et af de mest attraktive steder at tage hen som udviklingsspiller.”

“Lukas virker meget bevidst om, at det er en langsigtet plan, der bliver lagt for ham og har den helt rigtige indstilling til træning og det at stille krav til sig selv. Så jeg er meget glad for aftalen.”

Aftalen glæder de lokale erhvervsdrivende, for hvem det er vigtigt, at Team Sydhavsøerne også er en klub, hvor der bliver taget hånd om “vores egne” unge spillere. Man skal som børne- og ungdomsspiller i HMH Maribo og Rødby HK kunne se, at hvis man er et talent og hvis man har lysten og viljen, er der plads til dig i Team Sydhavsøerne. Det gør det endnu sjovere at tage til håndboldkamp i Maribohallerne, når nogle af spillerne har lokale rødder.

Lukas er hentet hjem i samarbejde med Larsson Cykler og Rema 1000 i Maribo, som begge lige har gentegnet deres partnerskaber i Team Sydhavsøerne

#tsø
Del din oplevelse med Team Sydhavsøerne - hashtag dit billede #tsø på Instagram